lekar
lekar / obshtina.lovech
Д-р Румяна Нановска, началник на инфекциозното отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов”, е „Лекар на годината” в Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. Отличието – барелеф „Св. Иван Рилски”, бе връчено от кмета Корнелия Маринова на тържествена церемония в Ловчанско читалище „Наука-1870 г.”.

Обявени бяха и две поощрителни награди - за д-р Елка Колева и д-р Константин Попов. Те получиха от зам.-кмета на общината Венцислав Христов картини на художника Никола Русев.

На тържеството присъстваха прокуристът на болницата д-р Георги Васев, д-р Ивелина Русева, директор на Регионалната здравна инспекция, д-р Антонио Маринов, директор на РЗОК – Ловеч, много колеги на лекарите. В художествената програма участваха Теодор Филипов (флейта), Наталия Осенска (пиано) и Евалин Берова (цигулка).

„Искам да ви благодаря с цялото си сърце за всичко, което успявате да постигнете. Вие връщате радостта на хората след болка и болест. Вярвам, че въпреки трудностите в системата на здравеопазването ще продължим да се борим, за да предложим най-доброто обслужване за нашите граждани“, каза кметът Корнелия Маринова при връчването на наградите.