Шеф на кол център на ЧЕЗ в Плевен присвоявал бонусите на подчинените си
Шеф на кол център на ЧЕЗ в Плевен присвоявал бонусите на подчинените си / archive.dariknews

На 20 декември 2013 г. полицаи заловиха ръководител на колцентъра на „ЧЕЗ-България" - ЕАД-София в Плевен в момент на получаване на 330 лева от служителка в центъра.

Същият ден в 14:30 часа разследващи полицаи и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" са засекли 37-годишен ръководител от високо ниво в дружеството в момент на получаване на 330 белязани лева от своя подчинена. Сигналът бил подаден от служителката до прокуратурата в Плевен.

При последвалите разпити на свидетели се е установило, че на 12 декември 2013 г. 37-годишният мъж в качеството си на ръководител на центъра, е съдействал да бъдат отпуснати различни по размер парични суми на пряко подчинените му служители - под формата на целева награда.
В последствие началникът е поискал от служителите да му се предостави по-голямата част - около две трети от получената от тях сума. Предстои изясняване на точният размер на придобитите бонуси и периода, в който ръководителят на „Контактния център" в Плевен неправомерно е присвоявал парични средства.

Работата по доказване престъпната дейност и разкриване на обективната истина по досъдебното производство продължава разследващ полицай. Материалите са предадени на прокурор.

Окръжният прокурор Иво Радев поясни, че в случая са ощетени както дружеството, така служителите от "Контактен център" при "ЧЕЗ БЪългария" ЕАД-София и в крайна сметка обикновените граждани и данъкоплатци - клиенти на ЧЕЗ. Той добави, че това е служител на такова високо ниво, че е определял увеличаването или намаляването на заплатите на цели отдели и в този смисъл, по-същественият въпрос е, дали заловеният ръководител на колцентъра не е част от пирамида и дали парите не са отивали и по-нагоре, до други длъжностни лица.