С водосвет откриха обновената клиника по УНГ болести
С водосвет откриха обновената клиника по УНГ болести / dariknews

На 11 април с водосвет бе открита обновената Клиника по УНГ болести към УМБАЛ „Д-р Г.Странски" - Плевен.

С ритуалът бе поставен символичен финал на традиционната Великденска благотворителна инициатива "С уважение и благодарност към проф. д-р Тодор Маринов".

С водосвет откриха обновената клиника по УНГ болести
netinfo

Стартиралата през март кампания бе посветена на съвременната диагностика и лечение на заболяванията на носа и околоносните кухини. Чрез информационно-рекламна брошура обществеността на Плевен бе запозната с проблемите при затрудненото носно дишане и най-важните заболявания в тази област - синуити, алергии, травми, девиации на носната преграда, епистаксис, тумори и др., както и необходимостта от своевременни профилактични прегледи при доверен УНГ-специалист.

Тематичните семинари с общопрактикуващи лекари от региона, както и безплатните профилактични прегледи на носа и околоносните кухини в Клиниката по УНГ болести на Университетската болница са част от аспектите на инициативата. Близо 250 граждани, на възраст от 3 до 88 години, се възползваха от безплатните прегледи, проведени в периода от 1 до 10 април в Клиниката.

В навечерието на Великденските празници, на 11 април се проведе заключителния етап на кампанията включващ „Кръгла маса" на тема „Проблеми на носа и околоносните кухини", на която шефът на клиниката доц. Александър Вълков предостави информация за съвременна диагностика и лечение на заболяванията, чрез радиочестотна термокоагулация, функционална ендоназална синусна хирургия и най-новите технологии на Хайфу-терапия.

С водосвет откриха обновената клиника по УНГ болести
netinfo


Финалният акцент във Великденската благотворителна инициатива през 2014 г. е провеждането на Регионална научно-практическа конференция „Здравните грижи в ото-рино-ларингологията" с участието на лекари, специалисти по здравни грижи и студенти от Факултет „Здравни грижи".