abv
abv / abv press
С тържество на открито в столичния парк „Заимов“, АБВ отбеляза четвъртия си рожден ден, информираха от пресофиса на партията. Стотици жители и гости на София се включиха в празника на партията, която проведе и традиционната си инициатива, дарявайки на всеки желаещ книга от български автор. Малки и големи имаха възможност за участие и в спортен футболен турнир, като за победителите имаше специални награди - тениски и футболни топки с емблемата на световното първенство в Русия.

Всички гости на събитието имаха възможност да опитат и от специално приготвените шоколадови бонбони с емблемата на АБВ. Прекрасното време също допринесе за тържествената атмосфера по време на празника, като за първи път от близо две седмици слънцето показа своето истинско лятно лице.

abv
abv press

„След толкова дни на лошо време, дъжд и мъгла, слънцето изгря. Ясен знак, че слънцето трябва и ще изгрее на нашата улица. Но всички, разбира се, добре знаем, че за да може правдата да победи, ние трябва да й помогнем. Днес ние отбелязваме един хубав, красив ден, макар че ако трябва да говорим за създаването на АБВ, то е един процес, а не еднократно действие. Някои от нас сигурно си спомнят 11 ноември 2010 г., когато нещата стартираха с една дискусия, която назовахме „България на другия ден“.

Тази дискусия произведе много стратегически намерения, идеи и политики. Но не сме си свършили работата, нека да си го кажем откровено. Успяхме да реализираме много неща чрез законодателната дейност на парламентарната ни група. Успяхме да наложим на тогавашното правителство редица полезни стъпки в областта на образованието и науката, сигурността, икономиката. Успяхме и да наложим онази политика в енергийния сектор, която е печеливша не само за българската енергетика, а за потребителите, за хората. Това е заслуга и победа на АБВ. Но трудното тепърва предстои, защото всички онези задачи, в името на които създадохме гражданското движение и партия АБВ остават къде повече, къде по-малко все още нерешени.

abv
abv press

Председателството на Съвета на Европа свърши и ще трябва и управляващи, и опозиция да обърнат своите лица към вътрешните проблеми на България. Нещо, което ние сме направили отдавна. Затова в следващите няколко месеца, в които депутатите, другите партии ще си съберат куфарите и ще отидат на море или на планина, АБВ ще работи“. Това заяви по време на откриването на празника основателят на АБВ Георги Първанов.

Председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков обяви, че партията започва подготовката си за предстоящите избори. „Като казваме, че днес започваме подготовката си за избори, трябва да кажем ясно - избори, проведени при честни, почтени и навреме приети правила. Да започнем дискусия за изборното ни законодателство, което да гарантира честни и прозрачни избори. Днес стартираме едно силно политическо лято. Обръщаме се към българските граждани, за да им кажем, че спекулациите, интригите трябва да бъдат оставени зад гърба им. Когато се изправяме с лице към бъдещето си, ние не бива да забравяме нашата история“, заяви той и допълни, че политическата сила си поставя за цел нейните послания да стигнат до всички българи.

abv
abv press

„Ще стигнем до всички краища на страната, за да кажем, че искаме да гарантираме енергийната сигурност. Защото всички, които се бориха срещу газопровода „Южен поток“ се бориха България да купува руски газ от Турция. Всички, които се бориха срещу ядрената сигурност на България се бориха България да стане енергийно зависима държава“, посочи председателят на АБВ. По думите му от своето създаване партията е постигнала редица значими победи като подновяването на търсенето на инвеститор за АЕЦ „Белене“. 

abv
abv press


„Една от големите победи на АБВ също е, че не допуснахме нашите съседи да заграбят част от историята ни и да се кръстят Илинденска Македония. Ние ще продължим да се борим за сигурността на българина, на неговото имущество, за националната ни сигурност. Ще се опитаме да обясним, че решението минава през реално структуриране на правоохранителната система, нейната подготовка и преподготовка, връщането й в ръцете на гражданите и възстановяването на доверието“, подчерта в заключение Румен Петков, който благодари на младежката организация на партията за чудесно организирания празник.

abv
abv press

Поздрави за рождения ден на АБВ бяха отправени от редица политически сили, като и от представители на българските интелектуалци, сред които издателят Иван Гранитски и музикантът и композитор Дани Милев.