cirk
cirk / dariknews.bg
От 20 май до 4 юни в Плевен ще гостува Българският национален цирк „София“. Националното турне на цирка тази година е посветено на 120-та годишнина от създаването на българското цирково изкуство. Това е и причина под купола да се изявят наследниците на едни от най-прочутите циркови фамилии.
„Това са артисти, които от години не работят в България, но приеха предизвикателството да се завърнат и покажат уменията си пред българската публика в чест на този славен юбилей“.

cirk
dariknews.bg

Това каза артистичният директор на Българския национален цирк „София“ Драгомир Драганов, който представи предстоящото гостуване в Плевен в пресклуба на БТА в града. С него бяха и част от артистите, които участват в спектаклите като Маргарита Наскинова, която е внучка на легендата на Съветския цирк – укротителката на тигри Маргарита Назарова. Тя, заедно с нейния съпруг ще представят дресура на гълъби, котки, и екзотично шоу с питони, варани и с дерсура  на камили.

cirk
dariknews.bg

В спектаклите ще бъде показана висша езда на коне и дресура на понита от Свилен Кехайов, който е потомък на легендата на българския цирк Петър Романов, в чиято световно известна трупа „Романови“ е започнал звездната си кариера най-известният днес български цирков артист Енчо Керязов.
 В срещата с медиите участваха още Митко Колев – потомствен акробат, Крум Крумов-Трезор – "магьосник на манежа и в живота", както и клоунът „Румбата“.

cirk
dariknews.bg

Време е българските деца да разберат, какво означава думата „цирк“ – представителен, бляскав, луксозен, с неповторима атмосфера и изключително качествен звук, свръхмодерно осветление и сценични ефекти“, каза Драгомир Драганов. Той добави, че в двучасовата програма са застъпени отдавна непоказвани на цирков манеж класически жанрове.
Артистичният директор посочи, че българският цирк не е изгубил своя авторитет по света и български артисти гастролират под куполите на най-престижните циркове в Европа и по света.

Цирк "София" е разположен в пространството пред стадион "Плевен". Премиерата ще бъде на 20 май - събота от 18:30 часа, като циркът ще остане в Плевен до 4 юни.
Драгомир Драганов уточни, че в дните от вторник до петък представленията ще започват от 18:30 часа, а в събота и неделя/21, 27 и 28 май/ ще са двойни – от 16:00 и от 18:30 часа.

Артистичният директор на Български национален цирк „София“ обеща, за празника на детето – 1 юни в централната част на Плевен да се състои Парад на животните, участници в представленията на цирка. Също на 1 юни ще има и специално представление за деца от центрове и домове от региона.
Атрактивна възможност, децата да се снимат в антракта с понита или камила, ще предлагат домакините от цирк „София“.

cirk
dariknews.bg

Билети за представленията ще се продават на място от 10:00 до началото на представлението, както и на: boxoffice.bg
Турнето на цирка в страната ще приключи през ноември, като след Плевен той отива в Русе.