РЗС и Партията на зелените в Плевен подкрепиха кандидатурата на Георг Спартански
РЗС и Партията на зелените в Плевен подкрепиха кандидатурата на Георг Спартански / dariknews.archive

На 16 септември в пресклуба на БТА в Плевен представители на РЗС и партията на Зелените обявиха своята подкрепа за кандидата за кмет на Плевен Георг Спартански.

В срещата с медиите участваха Албена Симеонова - председател на Управителния съвет на Българска асоциация Биопродукти (БАБ) и председател на партията на зелените в Плевен, членовете на партията от Плевен - Христо Манолов и Борислав Ботев, както и Снежана Белова - представител на РЗС - Плевен.

"След официално решение на Националния съвет на Зелените застанахме зад кандидатурата на Георг Спартански", каза Албена Симеонова. Тя коментира, че
вижданията им като цяло съвпадат по повечето точки, като са предвидили вътрешна среща с кандидата за кмет, на която ще обсъдят подробностите.
Симеонова заяви, че подкрепата за Спартански е напълно безрезервна, независимо дали ще участват в листата за кандидати за общински съветници

"Решихме да го подкрепим, защото е единственият кандидат, на когото можем да се доверим", каза представителят на РЗС-Плевен Снежана Белова.
Тя подчерта, че освен, че е запознат добре с проблемите на Плевен, Георг Спартански притежава нужните качества като личност, политик и демократ, благодарение на които вече е успял да събере много партии и сдружения в своя подкрепа.

Георг Спартански обясни, че няма претенциите да е специалист по всичко и за него важни са идеите и хората, които ги носят и имат амбицията да ги защитят.
Той коментира, че програмата на Партията на зелените е амбициозна и в нея са заложени много дейности, свързани с младите хора и спорта. "Ако не обърнем внимание на спорта и младите, сме обречени", категоричен е Спартански.