/ БГНЕС
Общият брой на членовете за 374 секционни избирателни комисии (СИК) в област Плевен за провеждането на извънредните парламентарни избори на 2 октомври е 3148. Това съобщи Николай Яков, председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен.
 
Различното от предишния вот е, че в село Коиловци двете секции се обединяват в една, а в село Дисевица се разкрива нова, добави той. Към момента, преди да са сформирани подвижни секции, е ясно, че в 32 СИК, с избиратели под 300 души, ще се гласува само с хартиени бюлетини, без машини.

Яков обясни, че предстои да бъде получена информация колко тестови машини за парламентарния вот ще бъдат отпуснати за плевенския избирателен район.

ЦИК назначи всички РИК

Пробното гласуване ще се извършва по график в общинските центрове, ще бъде осигурена и възможност за хората в малките населени места.

В понеделник изтича срокът за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за народни представители. До 30 август е срокът за регистрация на листите с кандидати за депутати от партиите и коалициите, които ще участват в изборите, припомни председателят на РИК-Плевен. В неделя е направена и първата регистрация на кандидати за народни представители от Петнадесети изборен район - Плевенски и тя е на ПП "Народна партия Истината и само истината". 
 
БТА