Разкриха телефонни измамници, задигнали над 26 000 лв. от 68-годишна жена

tele
tele / dariknews.archive
На 23 август 2017 година в полицията в град Ловеч е постъпил сигнал от 68-годишна жителка на града, за това, че мъж я потърсил на домашния и на мобилния ѝ телефон, като се е представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници я въвел в заблуждение и я убедил да хвърли през терасата на апартамента си сумата от 6 300 /шест хиляди и триста/ лева и 2 /два/ грама златни накити. Тъжителката изтегля и сумата от 20 000 /двадесет хиляди/ лева от клон на банка в гр. Ловеч, след което на същия ден около 14:00 часа оставя парите в град Плевен в района на булевард "Георги Кочев" зад тролейбусна спирка.
По случая е образувано досъдебно производство. В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия са установени лицата, които са въвели 68-годишната в заблуждение и са взели паричната сума от общо 26 300 /двадесет и шест хиляди и триста / лева, действайки в съучастие като извършители – 18-годишен и 29-годишен, и двамата от град Ветово, област Русе.
Те са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление. Разпитани са в присъствието на упълномощен от тях защитник, признават вината си, желаят да възстановят нанесената щета на 68-годишната и да сключат споразумение с РП - Плевен. Възстановени са 23 хиляди лева и предстои връщането на другите 3 хиляди лева, с което цялата щета ще бъде възстановена на потърпевшата.
По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР – Плевен и разследващ полицай при Първо  РУ - Плевен под ръководството на районен прокурор от РП – Плевен.