Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в Санадиново
Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в Санадиново / obladmin.pleven

Областният управител Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в село Санадиново, община Никопол. Събитието уважиха още зам. областният управител на Велико Търново, кметовете на Общините Никопол, Левски, Белене, Павликени и Свищов, кметът на Санадиново, ръководството на фирмата - изпълнител на обекта, общински съветници и граждани. Това съобщиха от областния пресцентър в Плевен.

„Проектът за изграждане на депо за твърди битови отпадъци е на обща стойност над 43 милиона лв. Депото ще обслужва генерираните отпадъци в 5 общини - Никопол, Левски, Белене, Свищов и Павликени. Уверен съм, че всяко едно нововъведение и подобряване на екологичната среда оказва ползотворно влияние и върху инвестиционния облик и на петте общини", каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков.

Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в Санадиново
netinfo

Кметът на Санадиново Светослав Илиев изрази удовлетвореност от изпълнението на обекта и изказа очаквания в обекта да намерят работа много местни жители.

Спазвайки традицията и с пожелание за ефективна и безаварийна работа кметът на Община Никопол, д-р Валерий Желязков лисна менчето с вода и символично откри обекта.

Гостите имаха възможност да разгледат депото и монтираните вече мощности за обработка на твърдите битови отпадъци.