/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен рецидивист за извършена поредна измама.

Обвинението срещу Пламен Л. е за това, че на 06 март 2017 г. в Плевен, при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у В. Л., че се занимава с внос на автомобили от чужбина и срещу капаро от 600 лв. ще му закупи и внесе в Република България лек автомобил марка „Дачия“, модел „Логан“, произведена 2012 г., на стойност 4 600 лв. и с това му причинила имотна вреда в размер на 600 лв. Престъпление по чл.211, вр. чл.209, вр. чл.29 от НК.
 
Мъж, нанесъл телесна повреда на полицай, е предаден на съда от РП-Ловеч

Обвиняемият често си набавял парични средства чрез въвеждане в заблуждение на различни лица, за които измами бил многократно осъждан. Пред различни хора се представял като човек живял в чужбина, с добро материално положение и контакти.

Представял се за рекламен агент, дистрибутор, собственик на фирми, брокер, вносител на автомобили и др. Бил общителен, бързо създавал контакти и бързо се ориентирал в дадена обстановка, с цел да спечели доверие.

В края на февруари 2017 г. в Плевен обвиняемият ползвал услугите на таксиметрова фирма. По време на пътуването се запознал с шофьора, като се представил за автотърговец, занимаващ се с внос на автомобили от чужбина.

Окръжна прокуратура предаде на съд шофьор за опит за подкуп па полицаи

Пострадалият споделил за намерението си да закупи употребяван лек автомобил. Тогава обвиняемият го уверил, че срещу 5000 лв. може да му внесе от Швейцария автомобил и дори му показал снимка.

Предадоха на съд мъж, изтеглил неправомерно пари от чужда дебитна карта

Пострадалият харесал на външен вид автомобила от снимката и няколко дни по-късно решил да закупи автомобила от обвиняемия. Въведен в заблуждение от убедителните твърдения на обвиняемия, пострадалият се съгласил да даде капаро от 600 лв.

На уговорената дата за доставка на автомобила и след това пострадалият няколкократно се опитвал да се свърже с обвиняемия по телефона, за да се информира дали автомобила вече е в България, но телефона бил изключен.