/ НУ "Христо Ботев"-Плевен
На 22 май в НУ „Христо Ботев“ се проведе „Работилничка за здравословни лакомства“. Мероприятието е съвместна инициатива на НУ „Христо Ботев“, Лайънс клуб Огледало и Детски диабетен център към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Специални гости на събитието бяха доц. д-р Чайка Петрова и д-р Ирина Халваджиян-детски ендокринолози. Албена Дамянова - експерт по спортно хранене към канадската академия НАФА демонстрира идеи как бързо и лесно могат да се приготвят здравословни десерти.

Награди за учениците от НУ „Христо Ботев“ от фолклорен конкурс и национално състезание (СНИМКИ)

Бяха подбрани рецепти, подходящи за деца и възрастни с продукти от биологично производство, натурални подсладители, фурми, сурови ядки, брашна без глутен.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Основна цел е да се покаже, че здравословното хранене може да бъде лесно, бързо, вкусно и дори забавно. По този начин се напомня, че отношението към това, с какво се храним, е отношение към самите нас.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Д-р Халваджиян се включи активно в изработването на сладките изкушения, помагайки на децата, а доц. д-р Чайка Петрова с удоволствие отговаряше на въпросите на родителите, свързани с поддържането на добро здравословно състояние и значението на здравословното хранене при подрастващите.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

Всички деца и родители получиха книжки с рецепти на 26 здравословни десерта, издадена от Лайънс клуб Огледало, а директорът - Цветелин Горанов, по повод своя рожден ден, съвпадащ със събитието и с благодарност за съдействието и грижата към здравето на учениците, получи от дамите подарък - ръчно изработени шоколадови трюфели. Децата имаха възможност не само да изработят, а и да си вземат и опитат своите продукти.

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен

НУ "Христо Ботев"-Плевен