Проверяват магазини „Билла България в цялата страна по сигнали
Проверяват магазини „Билла България в цялата страна по сигнали / netinfo

Във връзка със зачестилите сигнали на потребители, на 15 март Българска агенция по безопасност на храните предприе масирани проверки на обекти от верига хранителни магазини „Билла България" в цялата страна.

Всички търговски обекти ще бъдат щателно проверени за съответствие с действащото законодателство. По време на масираните проверки ще се следи за съответствие на системите за самоконтрол, добри хигиенни практики, съответствие на сградов фонд и оборудване и други.

От агенцията съобщиха също, че на 14 март е предотвратено пускането на пазара на нова партида консерва от черен дроб на риба треска с констатирано наличие на паризти.

При постъпване в страната на нова партида консерва от черен дроб на риба треска с произход Полша, цялата продукция е поставена под възбрана и са взети проби за лабораторно изпитване. Резултатите показват наличие на кръгли паразити с размер 1,5 - 2,5 см в консервите. Общото количество на пратката е 5 040 консерви по 115 грама нетно количество.

Българска агенция по безопасност на храните припомня, че в началото на месеца, след подаден сигнал и констатирано наличие на паразит в консерва от черен дроб на риба треска, цялата продукция беше изтеглена от търговската мрежа.