Престъпници пребиха старец във Вълчитрън
Престъпници пребиха старец във Вълчитрън / netinfo

Възрастен мъж от село Вълчитрън, Плевенско е с опасност за живота в болница след побой при грабеж. Пострадалият е бил жестоко изтезаван от нападателите си и е намерен от полицаите в неадекватно състояние, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът се разиграл в дома на 85-годишния старец на 7 февруари, около 20.00 часа. Възрастният мъж е бил нападнат в спалнята си от свои съселяни - мъж на 26 години и 29-годишна жена. Престъпниците проникнали в жилището след като разбили входната врата. Служители от полицията в Пордим са задържали извършителите на местопрестъплението. Полицаите намерили пребития мъж с разкъсани дрехи, следи от обгаряния, счупени ребра и множество травми по тялото. Той е откаран в Центъра за Спешна медицинска помощ в Плевен.

При проверка е установено, че двамата извършители са криминално проявени. 26-годишният има две присъди - за проникване в чужд имот чрез взлом и за грабеж, а 29-годишната жена е с три присъди за кражба, увреждане на имущество и грабеж. Изясняват се мотивите им за проявеното насилие. Побойниците са задържани за 24 часа, за случая е уведомена прокуратурата.