Премахват незаконна реклама в сградата на Областна администрация Ловеч
Премахват незаконна реклама в сградата на Областна администрация Ловеч / пресцентър Областна администрация Ловеч

Областният управител на Ловеч Николай Нанков е разпоредил премахването на незаконна реклама в сградата на областната администрация, съобщават от пресцентъра на ведомството. Сигнал за неправомерната реклама, разположена на 8-ия етаж на сградата, е подаден в електронен сайт и губернаторът е назначил проверка по случая. Рекламата е поставена там в началото на 90-те години, когато помещенията са използвани от застрахователно дружество. От тогава досега никой не я е почистил и вече десетилетия стои там.

Днес помещенията на етажа са собственост на НАП и се използват от Агенцията за държавни вземания към териториалния офис на НАП в Ловеч. Според директора на офиса - Виктор Стойчев, НАП няма и никога не е имала никакви договорни отношения с дружеството. Той  е изразил готовност за почистване на надписа от прозорците на етажа. Тъй като рекламните букви са поставени от външната страна на стъклата, тези от тях, които се отварят, ще бъдат почистени от служители на офиса от вътрешната страна, а там, където това не е възможно, ще се търси механизъм за почистването им от външната страна.

Вече е разпоредено от директора на офиса на НАП - Ловеч да започне почистването на рекламата там, където това е възможно без сложни съоръжения. На местата, където се изискват такива, ще се предприемат действия в най-кратки срокове.