Прекрасни изяви предстоят на Плевенска филхармония преди Коледа и Нова година
Прекрасни изяви предстоят на Плевенска филхармония преди Коледа и Нова година / dariknews.archive

В оставащите дни до края на 2015 година, Плевенска филхармония е подготвила прекрасни музикални събития за своите почитатели.
Едно от тях е гостуването на Плевенска сцена на познатия от „Ку-ку-бенд" на Слави Трифонов, Илия Илиев, който ще представи другото си амплоа и заедно с Плевенска филхармония ще изпълни Моцартовия Концерт за кларинет и оркестър. Събитието е на 3 декември - четвъртък от 19:00 часа в зала „Емил Димитров" на читалище „Съгласие-1869 г.".

Прекрасни изяви предстоят на Плевенска филхармония преди Коледа и Нова година
netinfo

В програмата на концерта са включени още увертюра „Егмонт" и Симфония No.4 от Бетовен.

На 9 декември в зала "Катя Попова" ще се състои концерт, в който ще бъдат представени три рапсодии. В него пианистката Дора Делийска ще свири „Рапсодия в синьо" от Джордж Гершуин, а Плевенска филхармония ще зарадва публиката с още две темпераментни творби - „Румънска рапсодия No.1" от Джордже Енеску и „Унгарска рапсодия" от Ференц Лист.

„Оперетна гала" е мотото на Коледния концерт, който плевенските симфоници ще поднесат на меломаните под диригентството на Деян Павлов и с участието на Общински хор „Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева. В навечерието на Коледа и Нова година, на Плевенска сцена ще гостуват солисти от Музикалния театър „Стефан Македонски", които ще поднесат избрани арии, хорове и дуети от творчеството на Офенбах, Лехар, Щраус, Калман, Толе.

Плевенската публика може да очаква и обещаното повторно осъществяване на концерта „Вечер на мюзикъла" с Люси Дяковска, за който датата се уточнява.