Празнични дни на таланта и приятелството в Дом Детелина
Празнични дни на таланта и приятелството в Дом Детелина / dom.detelina

На 24 и 25 ноември /понеделник и вторник от 10:30 часа в Дома за деца, лишени от родителска грижа "Детелина" в Плевен ще тържествува таланта и приятелството между 48-те малчугана, които са намерили своя дом и своите родители в лицето на учителите и възпитателите, начело с Наталия Недкова.

Красотата, пъстротата и топлината на есента провокират всички от Дома за втора година да покажат какво могат да творят малките чаровници.

В понеделник в Ателие "Сръчни ръце" децата ще изработват карнавални маски, есенни картини, животинки от природни материали, гирлянди от есенни листа. Сътвореното само ще допълни изложбата "Искам, мога, правя", която ще се открие във вторник с изработени от децата през изминалата година картини, картички за различни празници, вази, играчки.

Традиция е децата да си направят и "Театър у дома" като ще пресъздадат приказки, посветени на есента. В Карнавала на приказките във вторник те ще се преобразят в герои от любими приказки, ще танцуват и като на празник ще се почерпят.

Изявите на малките таланти организират и подпомагат Ваня Янчева, Димитринка Станкулова, Вяра Николицова, Светла Илиева, Борислава Хаджиева, Монка Бенкова, Десислава Ванкова, Валерия Бъчева, Петя Тодорова, Виолина Кръстева и Антоанета Драганова.