По наблюдаваното от Окръжнатра прокуратура в Плевен, 22-годишната майка, убила детето си в плевенско село,.е привлечена към наказателна отговорност за умишлено убийство, съобщиха от обвинението.

Откриха пропуски в разследването по случая с майката, убила детето си в Плевенско

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

С постановление на наблюдаващ прокурор на 7 януари тя е задържана за срок до 72 часа. Прокуратурата в Плевен внесе искане в съда за налагане на мярка - постоянен арест. Делото е насрочено за 15:00 часа. 

Припомняме, че подробности по случая станаха ясни в петък. На 23 ноември 56-годишен жител на село Лазарово е съобщил в Районно управление-Кнежа, че от края на месец октомври дъщеря му - 22-годишна и внучката му - на една година и девет месеца, са напуснали дома му.

След проведено разследване, майката е установена и са снети сведенията ѝ. На 14 декември от прокуратурата е получено образуваното досъдебно производство в Районно управление-Кнежа, с данни и указания за работа.

Предприети са разпити на свидетели и издирване на хора. На 23 декември момиченцето е обявено за издирване и са организирани активни действия за откриването му.

Майка уби детето си в Плевенско, задържаха я (ВИДЕО)

Към 15:30 часа на 6 януари, при беседа с майката в селото, тя е признала, че умишлено е умъртвила момиченцето. Незабавно е извършен оглед в обитаваното семейно жилище. Иззети са веществени доказателства.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани майката и дядото на детето. Образувано е досъдебно производство. Предстоят ДНК, психиатрични и други експертизи.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура. За констатирани пропуски в издирвателната работа, със заповед на директора на ОД на МВР-Плевен са образувани проверки за дисциплинарни нарушения срещу трима служители на реда.