Хванаха мъжа, издирван за убийството на бившата му съпруга в град Тервел, съобщи NOVA. Във вторник (28 декември) трупът на 45-годишната жена, пребита до смърт по особено жесток начин, беше открит на улица в града. Основен заподозрян за тежкото престъпление стана бившият й съпруг. 

Издирват мъж, убил бившата си съпруга в Тервел (СНИМКА)

Фаредин Ахмед е задържан снощи, около 23:30 ч. в жилище, в което е трябвало да се прави ремонт. Той се занимава със строителство и е имал ключове за апартамента, в който се е укрил. За момента не са провеждани разговори и разпити с него, тъй като е употребил много алкохол, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев на брифинг пред медиите. 

Към момента има достатъчно доказателства, видеозаписи и свидетелски показания, че именно задържаният и е и извършител на тежкото престъпление, посочиха още от прокуратурата. 

Разглеждат се различни версии, сред тях и ревност, но тепърва ще се изясняват подробностите. По-рано бившите съпрузи са имали сериозни конфликти, което е довело и до ограничителната мярка по отношение на Фаредин Ахмед.

Жената е била убита по особено жесток начин, с камъни, потвърди прокурорът пред медиите. "Около трупа са намерени окървавени камъни, тепърва ще се доказва и със съответните експертизи", допълни Бухчев.

Предстои мъжът да бъде задържан за 72 часа, а след това ще бъде внесена мярка за задържане под стража, коментира още прокурорът. За подобен тип престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.