Образувани са проверки за дисциплинарни нарушения срещу трима полицейски служители
Откриха пропуски в разследването по случая с майката, убила детето си в Плевенско.

Обстоятелства и факти по разследването на убийството на момиченцето, на година и девет месеца в плевенското село Лазарово бяха оповестени в ОД на МВР-Плевен на брифинг с участието на директора старши комисар Веселин Вътов, окръжния прокурор Владимир Николов, заместник окръжния прокурор Николай Пачевски и главен инспектор Христо Терзиев, началник на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Майка уби детето си в Плевенско, задържаха я (ВИДЕО)

На 23 ноември 56-годишен жител на село Лазарово е съобщил в Районно управление-Кнежа, че от края на месец октомври дъщеря му - 22-годишна и внучката му - на една година и девет месеца, са напуснали дома му.

След проведено разследване, майката е установена и са снети сведенията ѝ. На 14 декември от прокуратурата е получено образуваното досъдебно производство в Районно управление-Кнежа, с данни и указания за работа.

Предприети са разпити на свидетели и издирване на хора. На 23 декември момиченцето е обявено за издирване и са организирани активни действия за откриването му.

Към 15:30 часа на 6 януари, при беседа с майката в селото, тя е признала, че умишлено е умъртвила момиченцето. Незабавно е извършен оглед в обитаваното семейно жилище.

МВР

Иззети са веществени доказателства. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани майката и дядото на детето. Образувано е досъдебно производство. Предстоят ДНК, психиатрични и други експертизи.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура. За констатирани пропуски в издирвателната работа, със заповед на директора на ОД на МВР-Плевен са образувани проверки за дисциплинарни нарушения срещу трима служители на реда.

Проверките ще приключат в законоустановения срок.