Убийството на 40-годишната Силвия Петрова от Разград е извършено в жилището, където живеело петчленното семейство, съобщи окръжният прокурор Тихомир Тодоров на съвместен брифинг с директора на областната дирекция (ОД) на МВР.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Диян Минков обясни, че тялото на жената е открито след тридневни издирвателни действия в района на Западната промишлена зона на Разград. Къде са частите от трупа, заровени на четири различни места, им е посочено от съпруга на Силвия - 44-годишният Пабло Санчес, роден в Мексико, с испанско гражданство и статут на продължително пребиваващ в България.

Откриха тялото на издирваната 40-годишна жена от Разград, разследват убийство
 

Минков благодари на служителите от криминалния отдел и от други звена на дирекцията за разкриването на престъплението, както и на доброволците и служителите на Държавното горско стопанство, които се включили в издирването на жената. Съдействие за разкриването на престъплението са оказали и служители от криминалния отдел на главната дирекция "Национална полиция".

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров заяви, че Санчес е изключително ерудиран, съвременен млад човек. Завършил е икономика в Мексико Сити, работи на висока позиция на летището в Тенерифе, владее най-малко четири езика, вегетарианец е, с богата обща култура.

По думите на окръжния прокурор, първоначално мъжът е "бягал от факта", че знае къде е неговата съпруга. Беше изградил едно удачно алиби, сочейки места, които са далеч от жилището им, където е извършено деянието, каза Тодоров. Според него, ключът към разкриването на престъплението се оказали данни от камери в града, като въз основа на тези доказателства Санчес се е пречупил и започнал да оказва пълно съдействие на криминалистите.

Окръжният прокурор подчерта, че все още не е ясна причината за престъплението, както и начинът, по който е извършено. "Зад библейския вид на мъжа, така както изглежда, очевидно се крие зъл демон. Не очаквахме той да е автор на това деяние", разказа Тихомир Тодоров. Той каза още, че по ирония на съдбата, разкриването на престъплението съвпада с рождения ден на най-голямото от трите им деца.

По думите на окръжния прокурор, има данни, че задържаният за убийството на 40-годишната Силвия Петрова неин съпруг е проявявал насилие над жени и в други държави в Западна Европа. Подробности за това обаче се очаква да постъпят по линия на международния обмен на информация.

Мъжът е задържан за 24 часа. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана утре в Разградския окръжен съд.
БТА