Полиция и жандармерия охраняват Българене в нощните часове
Полиция и жандармерия охраняват Българене в нощните часове / odmvr.pleven

На 2 юли 2015 г. директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Венцислав Катинов се срешна с кмета на село Българене г-жа Симеонка Мусакова и жители на населеното място. Повод за срещата бе обсъждането на мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието при опазване на обществения ред.

На събитието присъстваха и заместник кмета на община Левски господин Радослав Йорданов и служители на РУМВР Левски. По време на срещата бяха засегнати проблемните области - създаване на доброволчески отряди от местни жители и дежурства в тъмната част на денонощието за охрана на селото, осигуряване на финансови средства за закупуване и монтиране на камери за видеонаблюдение.

Село Българене има 840 жители, но в населеното място има необитаеми къщи и се увеличава броя на самотноживеещите възрастни хора.
Началникът на полицейското управление Тунев поясни, че са мобилизирани всички служители и техника за превенция и разкриване на извършените през последния месец престъпления.

"Правим всичко необходимо, за да осигурим спокойствието на жителите и за снижаване на престъпността. От тази вечер в селото ще има съвместни патрули от полицейски служители и жандармеристи" коментира директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Венцислав Катинов.

След приключване на срещата започна изготвяне на списък на жители на Българене, които да бъдат организирани в нощен обход на селото.

"Днешната среща няма да бъде последна за подобряване на взаимодействието на полицейските органи с местната власт", заяви старши комисар Катинов.