police
police / dariknews
Несъобразена скорост и мазни петна в участъка на катастрофата, при която на 1 октомври загина 65-годишна жена, са версиите, по които се работи по повод тежкия пътен инцидент, в който участва и полицейски автомобил.
Във връзка с инцидента, Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост вследствие на нарушаване на правила за движение по пътищата.
Подробности за ситуацията споделиха прокурор Нанка Рачева от ОП-Плевен и ст. комисар Красимир Начев - шеф на ОД на МВР – Плевен.
„След извършването на съдебно-медицинските експертизи и разпитите ще може да се даде отговор на въпрос вследствие на какви травми и заради кое от двете ПТП-та е настъпила смъртта на жената. Все още е рано за заключения”, каза пред медиите прокурор Нанка Рачева, която е говорител на ОП-Плевен.
„Основно работим по две версии – несъобразена скорост с пътните условия, и втората е след като при извършения оглед на място се констатираха мастни петна по пътното платно, но експертизата ще бъде категорична за експертизата за самото ПТП. И двамата водачи ежедневно преминават по този път, познават го и това, което ни навежда на мисълта, че може би тези мастни петна са оказали влияние върху двата автомобила“, коментира гл. комисар Красимир Начев, който е директор на ОД на МВР-Плевен.   
На 01.10.2018г. около 17,30ч. при движение по третокласен път Плевен – Вълчитрън, лек автомобил марка Фиат Пунто напуска пътното платно и пада в крайпътна канавка. В автомобила са пътували две жени – 65 годишна, която е управлявала лекия автомобил и 32 годишна жена, както и 7 годишно дете. Непосредствено след ПТП-то спира лек автомобил марка Рено, в който са пътували 53 годишен мъж и 55 годишна жена, които оказват помощ на пострадалите жени и дете, като ги извеждат от катастрофиралия автомобил на пътното платно. След извеждането им на платното са ударени от движещ се служебен автомобил Опел Астра, собственост на ОД на МВР – Плевен, в който са пътували четирима полицейски служители.
Починала е водачката на лекия автомобил Фиат Пунто, а пътувалите с нея жена и дете са настанени в неврохирургия с мозъчни сътресения. Пострадала е и пътувалата в лекия автомобил Рено жена, която има фрактури на крайниците. Двама от полицейските служители са с фрактури, един е настанен в КАРИЛ с политравма, един от тях е прегледан и освободен за домашно лечение.
На място незабавно са били изпратени полицейски екипи, както и следовател от ОСлО при ОП-Плевен, който е извършил оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство, разследването по което се провежда под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен. Предстои извършването на допълнителни огледи на моторните превозни средства, участници в пътнотранспортните произшествия и назначаване на автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.