/ dariknews.bg
Плевенчани и гости на града ще имат възможност да изберат най-атрактивна фотография на парк „Кайлъка”, Водната каскада и историческите обекти на територията на общината в организирания от местната администрация за първи път конкурс за фотография. Условието беше участниците да са на възраст до 20 години, а инициативата е по повод Международния ден на туризма.

Фотоизложбата ще бъде подредена в пешеходното пространство между сградата на Община Плевен и централна поща, официалното откриване е на 27 септември 2019 г., петък, от 10.00 ч. Поздрав по повода ще отправят фолклорна формация „Нашенчета” към ЦРД Плевен. Мнението си коя фотография заслужава да спечели надпреварата зрителите могат да дадат като напишат номера на снимката на листчета, които ще се събират в урна. Гласуването ще продължи до 18.00 ч.

След изпълненията на фолклорна формация „Българско хоро” ще станат известни и победителите в конкурса за най-атрактивна фотография. За отличилите се ще има награди - туристическо колело; туристическа раница; федербал.

През целия ден ще има специализирани щандове с рекламни материали от Плевен и други общини, туроператори ще представят своите услуги и маршрути.