Отново гледат делото за пожара във влака София - Кардам
Отново гледат делото за пожара във влака София - Кардам / netinfo

Плевенски окръжен съд ще гледа днес и утре от 9.30 часа делото за пожара във влака София - Кардам, при който загинаха девет пътници. Предишните съдебни заседания, на които бяха изслушани показанията на част от свидетелите и вещитe лица, се проведоха в началато но октомври.

Тогава стана ясно, че по настояване на страните в делото вероятно ще се наложи да се поискат нови експертизи за пожара във влака. Причините за това са, че четири от седемте вещи лица по пожаро-техническата експертиза, са подписали с особено мнение и няма категорична версия какво е предизвикало пожара. След показанията на свидетелите по делото, се появиха и някои неясноти по гасенето на пожара. Вероятно ще се наложат и очни ставки между свидетели, тъй като между показанията на някои от разпитаните има противоречия.

Съдията по делото - Николай Господинов, постанови да се изискат и два доклада по случая - анализ за причините за възникването на пожара от Министерство на транспорта и втори - за действията на служителите във връзка с инцидента, от Изпълнителна агенция "Железопътна инфраструктура".

Остава да се разпитат още около 50 човека.