Отличиха шестима медицински специалисти в Ловеч за 7 април
Отличиха шестима медицински специалисти в Ловеч за 7 април / obshtina.lovech

По случай 7 април - Международен ден на здравето и професионален празник на здравните работници, кметът на Ловеч Корнелия Маринова връчи наградите „Професионалист на годината - 2015" на шестима медицински специалисти, работещи в сферата на общинското здравеопазване, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Отличията са разпределени в три категории и се връчват съвместно от общината и първичното дружество на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи - Ловеч. Сред медицинските сестри в детските ясли наградени са Детелина Костадинова и Надка Митева от Детска ясла No 3 „Мечо Пух"; в категорията детски градини - Анелия Цанкова (ЦДГ „Детелина") и Маргарита Гатева (ЦДГ „Мария Сиркова"); при училищното здравеопазване - фелдшерите Динка Костова (СОУ „Тодор Кирков") и Лариса Юревна (Помощно училище „Васил Левски"). Наградените медицински специалисти са дългогодишни служители с над 30-годишен стаж в сферата на здравеопазването, които през годините са показали способност за адаптивност и работа в екип.

„Вашата роля е важна при опазване здравето на децата и учениците, вие безотказно обезпечавате спортните и културните мероприятия в общината. Участвате активно в здравни програми, свързани с профилактика на заболяванията и промоция на здравето. Всеки от вас заслужава благодарност за енергията и всеотдайността, които влага при изпълнение на професионалните си задължения", обърна се към здравните работници кметът.

От своя страна наградените благодариха на Корнелия Маринова за оказаното им уважение и посочиха, че приемат отличията си като признание за труда на всичките си колеги и обещават да продължават да работят така и занапред.

В сферата на общинското здравеопазване в Ловеч работят 71 медицински специалисти - лекар, фелдшери, медицински сестри, рехабилитатори, които обслужват децата в детските ясли, целодневните детски градини, обединените детски заведения, училищата, социалните услуги за деца и възрастни и лица с увреждания.