/ suhopatni vojski

На 27-ми декември, в Плевен беше отслужена панихида за военнослужещите от състава на 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в Ирак. С ритуал пред паметната плоча в района на военно формирование 22 160-Плевен беше почетена паметта на офицерските кандидати Иван Инджов, Свилен Киров, Гърди Гърдев и Димитър Димитров.

Плевен посреща 36-ти контингент на Въоръжените сили след мисия в Афганистан

В словото си полковник Николай Бешев – командир на Единния център за начална подготовка, каза: „Хората, които рискуват живота си не само като защитават териториалната цялост и границите на страната си, но и като служат далеч зад граница, заслужават уважение и признателност“.

afganistan
suhopatni vojski


Представители на Плевенската епархия отслужиха молебен в памет на всички загинали при изпълнение на воинския си дълг и в мирно време.

afganistan
suhopatni vojski


На панихидата присъстваха о.з. бригаден генерал Валентин Буров – последен командир на 5-а Шипченска механизирана бригада, полковник Иван Иванов – началник на Военно окръжие Плевен, подполковник Пламен Горанов – командир на 4-и механизиран батальон и о.р. полковник Пламен Партовски.

afganistan
suhopatni vojski

Почетен караул от състава на в.ф. 22 180 поднесоха цветя на гроба на офицерски кандидат Иван Инджов в гр. Казанлък. Споменът за загиналите български военнослужещи е жив. Те остават завинаги в редиците на Българската армия. Вечна им памет!

afganistan
suhopatni vojski