/ dariknews.archive
Провеждане на тържествен ритуал по официалното посрещане на 36-ти контингент на Въоръжените сили  на Република България взел участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан

Проведоха сертификация на 36-ти контингент за операцията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа” (СНИМКИ)

От 11:30
часа, на 3 януари 2019 г. в Плевен на площат „Възраждане” пред Параклис – мавзолей „Свети Георги Победоносец” ще се проведе тържествен ритуал по официалното посрещане на 36-ти контингент на Българската армия взел участие в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан.

Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев,  помощник - национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник - национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов.

С нов час е ритуалът по изпращането на 36-ти контингент "Решителна подкрепа" в Афганистан

Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.

На тържествения ритуал ще присъстват Министъра на отбраната господин Красимир Каракачанов, Началника на отбраната Генерал Андрей Боцев, Заместник - командващ на Съвместното командване на силите Генерал-майор Иван Лалов и Заместник-командира на Сухопътните войски Бригаден генерал Валери Цолов.