От РЗОК:вземете здравната книжка по време на отпуската
От РЗОК:вземете здравната книжка по време на отпуската / netinfo

220 договора с общопрактикуващи лекари са сключени в РЗОК Плевен до 16 юни, съобщават от пресцентъра на касата. От тях 215 са с индивидуални, а пет – с групови лекарски практики за първична извънболнична медицинска помощ.

Във връзка с предстоящите летни отпуски, здравноосигурените лица, които пребивават в друго населено място за период от един до пет месеца, трябва да направят временен избор на общопрактикуващ лекар на мястото извън постоянното им местоживеене. Той се осъществява с регистрационна форма за временен избор на общопрактикуващ лекар, която се попълва от лекаря, който ще обслужва здравноосигуреното лице за периода на пребиваването му на новото място.

Когато здравноосигуреното лице пребивава в друго населено място за срок до 1 месец и се налага да получи медицинска помощ, може да се обърне към всеки общопрактикуващ лекар за съдействие, допълват от здравната каса. За да не заплащат нищо друго, освен потребителска такса, при инцидентно оказана медицинска помощ пациентите трябва да представят здравноосигурителната си книжка.