От ОП-Плевен призоваха за съдействие по повод трагедията край Тотлебен
От ОП-Плевен призоваха за съдействие по повод трагедията край Тотлебен / archiv.DarikNews

Във връзка тежката катастрофа край село Тотлебен в Окръжна прокуратура-Плевен е образувано досъдебно производство. С постановление на окръжния прокурор на Плевен Иво Радев, разследването е възложено на следовател при ОП Плевен, който заедно с оперативна група е посетил местопроизшествието, станало на 07.06.2013г.

От Окръжна прокуратура-Плевен умоляват за съдействие всички граждани, станали свидетели на транспортното произшествие с оглед обективно и всестранно изясняване на истината. Тези които желаят да се отзоват на молбата могат да се свържат с наблюдаващия прокурор - Иво Йолов при ОП - Плевен на телефон 064 / 82-38-84 от 8:00 до 17:00 часа.

На 7 юни в 18:40 часа на главен път при разклона за село Тотлебен, на прав пътен участък в посока от град Плевен към град Русе, товарен автомобил "Скания Р-420" с прикачно ремарке, управляван от 45-годишен от село Панайот Хитово, община Омуртаг, удря правилно движещия се пред него "Рено Меган-Сценик".

В следствие на удара, водачът на лекия автомобил - 55-годишен от село Могилино - община Две могили, е изгубил контрол над управлението. Напуснал е пътното платно вдясно по посока на движението си, ударил се е в крайпътно дърво, след което колата се е възпламенила.

На място загинаха шофьорът и пътниците в колата - 50-годишен мъж и две жени - на 76 и 52-години, от село Могилино.