velinov
velinov / bsp pleven
По време на парламентарния контрол в петък плевенските народни представители от „БСП за България“ Васил Антонов, Стефан Бурджев и Чавдар Велинов поставиха въпрос относно състоянието на държавната и общинска пътна инфраструктура на територията на област Плевен. 
Те попитаха министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, какво предвижда Министерството по отношение на подобряване на състоянието на пътната инфраструктура и кои участъци от държавните и общински пътища на територията на областта ще бъдат  рехабилитирани до края на 2017 година. Защото е факт, че значителна част от пътните участъци, е сериозно разрушена и компрометирана, а това оказва негативно влияние, както върху живеещите в областта, така и върху бизнеса и неговото развитие.
 
В своя отговор министър Нанков за пореден път представи състоянието на пътната инфраструктура като смес от факти, придружени от планове, предположения, идеи и в известен смисъл фикции, които не са обобщение на фактите, а са по-скоро техен заместител.

Народният представител Чавдар Велинов в правото си на реплика подчерта, че за хората от тези изоставени райони  е особено важно да се види пътят,  по-който ще бъдат изведени  на „магистралата“ на устойчивото икономическо развитие. Той настоя министър Нанков да предостави линеен график на изпълнението на планираните ремонтни дейности на пътните участъци в област Плевен до края на 2017 година.