Оставиха в ареста 37-годишен мъж за трафик на хора в Плевен, съобщиха от прокуратурата. Той е привлечен в качеството си на обвиняем за извършени седем престъпления.

В хода на разследването по делото са събрани достатъчно доказателства, за това, че на различни дати през периода от януари до ноември на 2020 г., във Франция, чрез въвеждане в заблуждение набирал, транспортирал като превел през границата на страната жени, с цел да бъдат използвани за развратни действия и просия.

Разбиха мрежа за трафик на жени от България, принуждавани да проституират в Германия (СНИМКИ)

Също така е използвал лица, пострадали от трафик на хора, за развратни действия и просия. Едно от престъпленията при които е набирал, транспортирал  и извел през границата на страната и приел отделно жена, с цел да бъде използвано за развратни действия и просия, извършено в съучастие с друго лице.

Пострадалите са жени от Плевен, Сливен и Варна. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане да му бъде определен постоянен арест.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, поради коетое  постановил постоянен арест спрямо него.

Определението на съда подлежи на протест. Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.