Окръжният съд в Плевен наложи най-тежка мярка и и остави в ареста майката, която уби детето си в плевенското село Лазарово.

Повдигнаха обвинение на майката, убила детето си в Плевенско

Поради тежестта на престъплението съдът е счел, че са налице достатъчно факти и обстоятелства, че тя може да се укрие, или да извърши друго престъпление. Според служебния защитник на майката тя е в добро психически състояние и предстои тепърва да се изясняват мотивите за престъплението. Заседанието на съда се проведе при закрити врати.

Припомняме, че подробности по случая станаха ясни в петък. На 23 ноември 56-годишен жител на село Лазарово е съобщил в Районно управление-Кнежа, че от края на месец октомври дъщеря му - 22-годишна и внучката му - на една година и девет месеца, са напуснали дома му.

След проведено разследване, майката е установена и са снети сведенията ѝ. На 14 декември от прокуратурата е получено образуваното досъдебно производство в Районно управление-Кнежа, с данни и указания за работа.

Предприети са разпити на свидетели и издирване на хора. На 23 декември момиченцето е обявено за издирване и са организирани активни действия за откриването му.

Откриха пропуски в разследването по случая с майката, убила детето си в Плевенско

Към 15:30 часа на 6 януари, при беседа с майката в селото, тя е признала, че умишлено е умъртвила момиченцето. Незабавно е извършен оглед в обитаваното семейно жилище. Иззети са веществени доказателства.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани майката и дядото на детето. Образувано е досъдебно производство. Предстоят ДНК, психиатрични и други експертизи.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура. За констатирани пропуски в издирвателната работа, със заповед на директора на ОД на МВР-Плевен са образувани проверки за дисциплинарни нарушения срещу трима служители на реда.
БГНЕС