Областният управител Ралица Добрева се срещна с президента на БФЛА
Областният управител Ралица Добрева се срещна с президента на БФЛА / obl.adminpleven

„Винаги с отворено сърце съм подхождала към темите, касаещи спорта и в частност плевенския спорт. Хората, които като мен и моето семейство, са отдали години от живота си на тренировки и състезания, винаги са срещали в мое лице открит партньор при обсъждане на проблемите в сферата на спорта. Работата за хората и близо до тях е основа на мандата ми като областен управител, година от който вече неусетно отмина", каза областният управител на Плевен Ралица Добрева на среща с президента на БФЛА Добромир Карамаринов и представители на УС на спортните клубове по лека атлетика. Това информираха от пресцентъра на Областна адвинистрация. На срещата присъстваха още директорът на спортното училище, както и едни от най-успешните треньори, създали и изграждащи имена - легенди в спорта.

Проблемите, с които ежедневно се справят треньори и състезатели открито бяха поставени и обсъдени като фокусът в разговорите бе насочен главно към конкретни мерки за тяхното решаване. Лошата материална база особено за трениращите лека атлетика бе акцент на дискусията.

„Нуждите на плевенския спорт са много. Ентусиазмът на състезатели и треньори, както и постигнатите високи спортни успехи заслужават адмирации и имат искреното ми уважение и възхищение. Именно заради тези хора, заради техния труд и упоритост, заради таланта и любовта им към спорта, аз съм уверена, че с общи усилия Държавата и Общината ще направят всичко възможно Плевенският спорт да получи достойно битие", каза областният управител Ралица Добрева.