Областна администрация Ловеч  получи отличие за прозрачност в работата си
Областна администрация Ловеч получи отличие за прозрачност в работата си / DarikNews

Областна администрация Ловеч бе отличена с трето място в категорията „Най-прозрачна областна администрация" на специална церемония за връчване на Годишния приз на „Фондация за прозрачни регламенти" за 2009 г., съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Събитието се е провело под патронажа на президента Георги Първанов и е било заключителен панел на Общото събрание на Националното сдружение на общините.

Администрацията на Областен управител Ловеч е била номинирана и след задълбочено проучване, проведено на няколко етапа по предварително заложени критерии, класирана трета в категорията „Най-прозрачна областна администрация". Преди Ловеч са Варна и Смолян.

Наградата показва на широката общественост, пред институциите в нашата страна и Европейския съюз добрите практики от дейността на българската администрация и положителния ефект от партньорството й с неправителствения сектор, информираха от пресцентъра. От там обясниха още, че регламентът и критериите за оценка се променят всяка година, така че да са актуални с времето.

Областният управител на Ловеч Николай Нанков изрази задоволство от получената висока оценка, като пожела на служителите си с работата си на следващата церемонията за връчване на отличията за 2010 г. да класират администрацията на първото място.