Ново отделение откриха в МБАЛ Свети Панталеймон - Плевен
Ново отделение откриха в МБАЛ Свети Панталеймон - Плевен / archiv.DarikNews

В "МБАЛ Свети Панталеймон-Плевен" ООД с водосвет бе открито ново отделение по Вътрешни болести със следните тесни специалности - ендокринология и болести на обмяната на веществата, нефрология, кардиология и пневмология и фтизиатрия. Към екипа от водещи в областта си лекари се присъединиха и д-р Люба Йорданова, д-р Габриела Генова, д-р Мария Мирова.

До разкриването на новото отделение се стигна по естествен път, тъй като много пациенти потърсиха и получиха помощ в болницата. И за да е комплексна и качествена медицинската услуга „МБАЛ Свети Панталеймон-Плевен" ООД разшири дейността си.  Така вече в болницата работят две клиники - по ортопедия и травматология  и ревматология, както  и четири отделения - неврологично, хирургично, вътрешно и по физикална и рехабилитационна медицина.

На въпросът, какво друго ново предстои д-р Елиза Георгиева сподели, че очакват антена за диагностика на млечна жлеза за ядрено магнитния резонанс. Тази услуга не е много популярна в България, но  д-р Георгиева се надява с работа да наложи този най-точен метод за диагностика на млечната жлеза.