Новият Range Rover Sport излиза на пазара това лято
Новият Range Rover Sport излиза на пазара това лято / moto.pfohe

Изцяло новият Range Rover Sport е проектиран така, че да улови отличителните гени на своя предшественик, като същевременно носи дръзки аспекти на еволюция, които го позиционират в сърцето на портфолиото на марката, между Range Rover и Evoque.
Range Rover Sport заема уникално място в своя сегмент, а дизайнът на новия модел затвърждава статуса му на идеалния спортен SUV автомобил. Моделът ще бъде пуснат в продажба през третото тримесечие на 2013-та.

Новият модел излъчва типичната за Range Rover Sport мощност, но предната част е по-модерна и заоблена, с по-тесни фарове, изтеглена назад решетка и по-заоблени ъгли. По-динамичният и съвременен облик на автомобила се подчертава от атрактивните детайли в дизайна.

Дизайнерите са запазили класическите за Range Rover Sport успоредни линии.

Новият Range Rover Sport излиза на пазара това лято
netinfo

Не по-малко впечатляващ е и интериорът на новия Range Rover Sport. Централната конзола е поставена по-високо, при което контролните бутони се намират по-близо до шофьора и за предните пътници се създава усещането, че автомобилът ги обгръща. Това усещане се подсилва от акцентите в средата на арматурното табло, които достигат до вратите и обгръщат пътниците с контрастна цветна лента.

Спортната атмосфера в автомобила се затвърждава и от по-малкия диаметър на волана, вертикалния скоростен лост и обгръщащите тялото седалки, които са по-изваяни и с добре изразени подложки отпред и индивидуални места за сядане на втория ред.

Отделено е специално внимание на комфорта в задната част - увеличено е пространството за краката (+24 мм) и на нивото на раменете. Освен това клиентът може да избира между деление 60/40 и 40/20/40 на задните седалки. Мултифункционалността личи и в опцията за поставяне на трети ред седалки, които се сгъват и „изчезват" в пода.

Новият Sport увеличава възможностите за персонализация, като дава на клиентите възможността да създадат свой собствен облик на автомобила чрез невероятна селекция от цветове и детайли. Обогатеният избор включва иновации като двуцветен и трицветен интериор, широка гама алуминиеви джанти, монтирани още при производството, от 19 и 20 инча (с един и същи дизайн), 21 инча (пет дизайна) и 22 инча (два дизайна), включително и емблематичните джанти Viper's Nest, които за пръв път се предлагат за всички модели Range Rover.

Новият Range Rover Sport е проектиран и разработен в центровете на Land Rover във Великобритания и ще бъде произвеждан в изключително модерния нискоенергиен завод в Солихъл. Моделът ще бъде пуснат в продажба през третото тримесечие на 2013 г., като ще се продава в 169 страни по света. На повечето места той ще се предлага с четири нива на оборудване - S, SE, HSE и Autobiography.

Новият Range Rover Sport излиза на пазара това лято
netinfo

● Новият Range Rover Sport стартира на цена от 120 600 лв., валидна и за двигателите 3.0 TDV6 и 3.0 S/C;
● Новият Range Rover Sport с богато оборудване и с по-мощния дизелов агрегат 3.0 SDV6 с 292 к.с. стартира от 139 800 лв.;
● Най-мощният 5.0 S/C двигател с 510 к.с. се предлага на цена от 176 200 лв.;
● Опцията за 7 места добавя ел.управляем 3-ред седалки и така дава възможност за ползване на ДДС кредит при бизнес клиенти;
● Изключително конкурентната за сегмента цена превръща новия Range Rover Sport в не само емоционален, но и съвсем рационален избор за всеки клиент;
● Добавена стойност носи и уникалния пакет за българския пазар от 5 г. гаранция и Premium service с включена услуга Door-to-door.