Номинираха ученичка от Помощното училище в международен конкурс
Номинираха ученичка от Помощното училище в международен конкурс / netinfo

Помощното училище „Петко Р. Славейков” в Плевен е номинирано в международния младежки конкурс за есе на тема: „Моят проект за положителни промени в моята среда. Как аз бих могъл да допринеса за стабилното развитие на моето общество?”.

Той се организира от фондация „Гой”, съвместно с UNESCO и с подкрепата на Министерството на образованието на Япония. За участие в конкурса Помощното училище е включило Тоня Костова, която е шампионка в игрите по боче на световните летни Спешъл Олимпикс игри, Шанхай, Китай, през 2007 г. Тя участва с мултимедиен проект „Моят живот в моето училище“ и е получила от организаторите международен сертификат.

„Признанието, което дойде от далечна Япония за пореден път доказва, че ръководството на Помощното училище и педагогическият колектив са намерили правилния път към приобщаване на децата със специални образователни потребности към ритъма на живот не само в училище и класната стая, не само в родния град, в България, но и извън нейните предели“, сподели директорът на училището Милен Наков.