Над 80 места останаха свободни за трето класиране в ловешките училища
Над 80 места останаха свободни за трето класиране в ловешките училища / dariknews

Повече от 80 свободни места след седми клас останаха в гимназиите в Ловешка област за трето класиране. Срокът за подаване на документи е до днес, 15 юли, резултатите трябва да бъдат обявени два дни по-късно.

Цели четири места има в най-елитното школо в региона - Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф І" в Ловеч, като две от местата са за паралелката немски с английски, другите две за английски с френски. В другото класно училище - Природо-математическата гимназия в люляковия град, свободните места са 15. Най-много - девет, са за класа по информатика с интензивно изучаване на английски език.

Останалите свободни места в ловешките училища са в Професионалната гимназия по електротехника - общо 13 за две специалности, в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов" - 11 за ветеринарен техник, в СОУ „Св. Климент Охридски" - 13 за хуманитарната паралелка с интензивно изучаване на английски език.

По двама ученици не достигат за попълването на класовете в троянските СОУ „Васил Левски" и СОУ „Св. Климент Охридски". В СОУ „Алеко Константинов" - Луковит, в класа по предприемачество и бизнес с интензивно изучаване на английски, се търсят осем деца, а в Професионалната гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев" има само едно свободно място. 13 са обаче местата в паралелката с природо-математически профил - информационни технологии с интензивно изучаване на английски език, в СОУ „Георги Бенковски" в Тетевен.