Министър Петков: принципът на уседналост е непродуктивен
Министър Петков: принципът на уседналост е непродуктивен / netinfo
Като крайно и непродуктивно определи решението за налагане принципа на уседналост в евровота министърът на вътрешните работи Румен Петков. “Ако искаме да сме държава, която се грижи за чедата си, ние трябва да покажем към тях друг тип отношение”, каза още министър Петков в Плевен.

“Принципът на уседналост не е нужното за България решение. Това означава да ударим много български граждани зад граница, които се намират в Европа, САЩ и в Канада”, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

“За съжаление, през последните 17 години на тази тема са водени много, но спорадични дискусии, обикновено продиктувани от частични политически интереси, породени от предстоящи избори”, допълни министър Петков. Според него трябва да бъде намерено балансирано решение, което от една страна да позволи участие в изборните процеси на всички български граждани, ако искаме да им дадем ясен знак, че България е тяхната родина, а от друга решението да е такова, че да отразява реално изборните нагласи.

По повод евентуални предсрочни избори министър Румен Петков заяви, че напрежение в страната няма, както няма и сериозни основания да се очакват излишни движения в политическото пространство.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков и министърът на културата Стефан Данаилов участваха в общоградска среща с плевенчани, на която беше направен отчет за дейността на правителството на тройната коалиция през миналата година.