Министър Павлова обеща средства за моста край Чомаковци след питане на В.Антонов
Министър Павлова обеща средства за моста край Чомаковци след питане на В.Антонов / dariknews.archive

На последния парламентарен контрол в петък министър Лиляна Павлова е отговорила писмено на въпроса на народния представител Васил Антонов относно тежкото състояние на моста над река Искър, преди село Чомаковци, път ІІІ-306 Червен бряг - Чомаковци - Кнежа, съобщи депутатът.

В отговора си г-жа Павлова обяснява, че Агенция „Пътна инфраструктура", отчитайки тежкото състояние на съоръжението, е включила в програмата си за проектиране за 2015 г. изработването на Технически проект за нов мост. А през януари т.г. е подготвила и допълнително задание за изпълнение на укрепителни дейности на моста с индикативна стойност 200 000 лв. и след като то бъде одобрено може да се премине към започване на планираните дейности, които ще бъдат възложени за изпълнение по програма „Текущ ремонт и поддържане".

В резултат на намесата на младите социалисти и на гражданите на община Червен бряг, които събраха 840 подписа в подкрепа на това, да бъдат сезирани компетентните органи, които да предприемат действия по ремонта на съоръжението, стана възможно да бъде решен този важен за много хора проблем.

И занапред ще продължим да настояваме пред министър Павлова за спазване на конкретните срокове както на укрепителните работи на вече съществуващия мост, така и на поетите ангажименти за изграждане на ново съоръжение над р. Искър при с. Чомаковци.