Малцина протестираха срещу дупките по пътищата
Малцина протестираха срещу дупките по пътищата / Дарик Плевен
Малцина протестираха срещу дупките по пътищата
27283
Малцина протестираха срещу дупките по пътищата
  • Малцина протестираха срещу дупките по пътищата

Бизнесмени, шофьори, представители на транспортни фирми се събраха днес на мълчалив протест до Водната каскада в Плевен. Инициативата е част от национална, която е под надслов "Пролетта дойде - дупките цъфнаха" и се провежда в още няколко от големите общини в страната. Протестиращите настояваха за европейски пътища без дупки. В становище на протестиращите е записано: "Гражданското общество е съставено от граждани, които изявяват гласа си не само вкъщи, пред приятели и по стадионите, а от такива, които са активни и водят диалог с управлението. Защото най-добрият коректив за всяка община е не опозицията в местния парламент, а гражданите!".

Събралите се изразиха недоволство от това, че по пътищата в Плевен основно се тампонират дупки - практика, която според тях я няма никъде в Европа. "Искаме улиците да се преасфалтират, а не да се търси временно решение", казаха още плевенчани.

Становището на протестиращите обясни Петьо Маринов, един от организаторите в Плевен на мълчаливия граждански протест срещу дупките по пътищата.

Чуйте го в звуковия файл.