/ archive
Българската легенда в спортната гимнастика Йордан Йовчев се срещна днес в Плевен с председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански. Посещението на олимпийския ни медалист е във връзка с предложението му за изграждане на професионална площадка за стрийт фитнес в града. Площадката е включена в инвестиционната програма на Община Плевен, част от приетия от Общинския съвет Бюджет 2019.

archive


По време посещението си в Плевен Йордан Йовчев,  заедно с Цветан Георгиев - кординатор на клуба по стрийт фитнес "Стрийт уоркаут България", председателя на местния парламент Мартин Митев и общинския съветник Йордан Грижов - зам.председател на ПК по "Младежки дейности, спорт и туризъм", направиха оглед на терена, предвиден за изграждане на спортното съоръжение.

Мирослав Петров прие посланика на Беларус Н.Пр. Александър Лукашевич

Предвижда се площадката да бъде част от пространството на парк „Десети декември“. В свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт уоркаут България", информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. „Стрийт фитнесът е прохождащ спорт в България през последните 4-5 години, но приобщава все повече желаещи да спортуват.

archive


Факт са редица турнири и квалификации за Световно първенство, което се провежда в Москва. Нашата страна дори вече може да се похвали със световен вицешампион при жените в лицето на Цвети Станева и бронзов медалист при мъжете - Стефан Еротеев. В Плевен има много млади хора, които практикуват този спорт и други, които с радост биха тренирали на открито за поддържане на добра физическа форма“, споделя спортната легенда.

archive


Идеята му е след изграждане на площадката в Плевен тук да се организират и турнири с участието на млади хора от цялата страна. „Това са събития, които се следят с огромен интерес. Смятам, че тази площадка ще допринесе за физическата активност на гражданите, за подготовка на желаещи да практикуват стрийт фитнес, ще допринесе и за допълнително повишаване имиджа на града. Със съдействието на клуба по стрийт фитнес на площадката ще могат да се организират и обучения и тренировки. Ползите безспорно ще бъдат много за всички нас", посочва Йордан Йовчев. 

archive


Във връзка с предстоящото изграждане на професионална площадка за стрийт фитнес в Плевен са представени два варианта за визия на съоръжението, които са съгласувани със Световната федерация по стрийт фитнес (WSWCF) и отговарят на всички изисквания за провеждане на национални и международни състезания и турнири.