Л.Петков: Управляващите тихомълком ще саботират референдума
Л.Петков: Управляващите тихомълком ще саботират референдума / archiv.DarikNews

"БСП ще бъде активна страна за информирането на обществото за значението на проекта АЕЦ- Белене и предстоящия референдум за бъдещото на ядрената енергетика в България". Това каза председателят на БСП - Плевен и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията Любомир Петков на провелото се днес в Плевен разширено заседание на Движението на ветераните.

Той благодари на присъстващите за техните усилия в събирането на подписи за свикването на националното допитване. Според Петков, управляващите умишлено избягват политическия сблъсък по темата за централата в Белене и тихомълком ще саботират референдума. Той подчерта, че задачата на членовете и симпатизантите на партията е да бъдат активни на 27 януари 2013 г и да се включат в националното допитване въпреки променената тема на въпроса.

Любомир Петков цитира и данни от последно национално изследване, в което на въпрос „Ако днес е референдума как бихте гласували?" 63 % са отговорили с „да". Това за пореден път доказва, че хората се вълнуват от бъдещето на ядрената ни енергетика, допълни Петков.

Той отговори и на много въпроси на присъстващите за политиките на БСП, за ситуацията в страната, както и за подготовката за предстоящите парламентарни избори.