linejka
linejka / dariknews.archive
На 19 май 2017 година около 08,40 часа чрез тел. 112 в РУ – Долна Митрополия е получен сигнал,  за това, че каруца с конски впряг, без водач е блъснала 91-годишен от село Биволаре. Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че каруцата и конят се намират под надзор и се ползват от 33-годишен от село Биволаре. Впрегнатият кон е избягал от село Победа, където стопанинът му събирал билки и самостоятелно се е прибрал до село Биволаре, където на пътното платно на улица "Христо Ботев" е блъснал пострадалия.

91-годишният е откаран в спешен кабинет към УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в град Плевен. Настанен е с тежка черепно-мозъчна травма и хематом на главата. Опериран е по спешност в отделение по "Неврохирургия", където след операцията, в 15.10 часа е починал. Трупът е приведен за аутопсия в КСМД гр. Плевен.
Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.