Кметът на Гулянци Лъчезар Яков получи поредно национално отличие
Кметът на Гулянци Лъчезар Яков получи поредно национално отличие / obshtina.guljanci

На 16 януари екип на предаването „Кметовете на България" на телевизия Евроком гостува в Гулянци, за да връчи наградата КМЕТ НА ГОДИНАТА на градоначалника. За 2015 година Лъчезар Яков е на 1-во място в категорията за прилагане на европейски модел на управление. Той благодари за оказаната му чест и в интервю за предаването увери, че и през настоящия мандат ще работи за благото на община Гулянци и жителите й, като европейските проекти ще продължат да бъдат основен приоритет на екипа.

Кметът на Гулянци Лъчезар Яков получи поредно национално отличие
netinfo

Припомняме, че това е пета поредна награда от национален конкурс за общинския кмет от 2012 година насам. В края на 2012 година Община Гулянци бе отличена с първа награда в конкурса „Община 2012" , в категория „Обновяване и развитие на населените места", за проекта си „Благоустройство на площадите на селата Милковица, Дъбован, Крета, Загражден, Искър, Сомовит, Шияково и Ленково". Малко по-късно през декември 2012 година общината бе класирана на трето място в конкурса на Агенцията по заетостта „Работодател на годината" в категорията" Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица, извън НП "ОСПОЗ" и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ".

Към момента на награждаването броят на наетите от общината беше близо 500 души. В началото на 2014 година кмета на общината получи третият си приз „Кмет на годината - първи подгласник" от предаването „Национален календар". Миналата година получи специална награда от телевизия Евроком за успехи в областта на усвояване на средства по европроекти.