Кметовете на Левски и Гулянци с пореден мандат
Кметовете на Левски и Гулянци с пореден мандат / dariknews.archive

„Победата, която аз и моят екип постигнахме далеч не бе лесна, тъй като и двамата ми опоненти - Георги Караджов и Дочко Дочев, също сериозно се потрудиха да спечелят кметското място в Левски".

Това заяви на пресконференция на БСП в Плевен Любка Александрова, която ще управлява община Левски втори кметски мандат. „Радвам се, че в община Левски победи разумът. Не успяха нито опоненти, които разчитаха на лъжи и инсинуации, нито пък тези, които разчитаха на купен вот. Тези хора не успяха да се преборят с огромното желание на левчалии да продължат заедно с моя екип и през следващите 4 години", коментира Александрова. И допълни: „Няма как, когато се работи сериозно и упорито, търсейки най-краткия път да достигнем до хората и реалната полза за тях, това да не се види и оцени".

„Хората със здрав разум в община Гулянци показаха, че купеният вот не е от значение, когато има работеща администрация и когато искат техният кмет на общината да остане", заяви Лъчезар Яков, който спечели кметските избори в Гулянци за трети път. Той коментира, че по време на предизборната надпреварата в общината е имало проблеми заради некоректни действия от страна на негови опоненти.

Лъчезар Яков отбеляза, че само през последната година в община Гулянци са реализирани проекти за 12 млн. лв. „В момента приключваме два големи инфраструктурни проекта, които касаят цялата община. Нямаме населено място, в което да не се реализират европроекти", сподели кметът и добави, че община Гулянци е сред първите в страната, подписали договор по новия програмен период.