Kлуб Ценности и човеколюбие: Добродетелите извират от човешката душа
Kлуб Ценности и човеколюбие: Добродетелите извират от човешката душа / archiv.DarikNews

ДФСГ „Интелект" участва в проект „Да направим училището привлекателно за младите хора" - Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти - УСПЕХ", осъществен с с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси",съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Основен мотив за участие на училището в проекта е желанието за ангажиране свободното време на учениците с дейности, които са желани от тях и са различни от учебното съдържание. В училището вече има изградени 19 клуба.

Един от тях е клуб "Ценности и човеколюбие", където целта е чрез създаване на благоприятна и насърчаваща среда и неформално обучение да се намери път към сърцата на младите хора за перспективното издигане на духовните ценности и нравствените добродетели. Сред тях, членовете на клуба виждат уважението на живота в цялото му многообразие, любов, отговорност, дружелюбие, ентусиазъм, чувство на благодарност, творчество, потребността да споделяш, искреност, усмивка, умението да простиш, състрадание, уважително отношение към възрастните, грижа за децата, внимателно отношение към природата, животните, осъзнаване ценностите на световната култура, уважение към всички религии и народи.

Kлуб "Ценности и човеколюбие "Добродетелите извират от човешката душа
netinfo

"Тези добродетели са в природата на всеки човек и са взаимно свързани помежду си, защото извират от един източник- човешката душа", казват още от клуб "Ценности и човеколюбие" при ДФСГ"Интелект" - Плевен.