/ Военен клуб-Плевен
По повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, под патронажа на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната господин Красимир Каракачанов, на април бе открита втората съвместна инициатива между СКШ „Спартак Плевен XXI“ и Военен клуб „Ботев“, с подкрепата на БФШ 1928 и хотел „Ростов“. 

Плевен се превръща в център на измерванията за здравен фитнес и спортен талант в България

Турнирът по шахмат за „Купа Св. Георги Победоносец“ събра любители на древната игра от цялата страна и военнослужещи от гарнизон Плевен. По традиция началото бе дадено с химна на Р България.

Прозвуча и химна на Българската армия - „Велик е нашият войник“. Празнична програма изнесоха Фанфарен оркестър при НУ „Христо Ботев“ с директор г-н Цветелин Горанов. Участниците бяха приветствани от полк. Николай Бешев - Началник на гарнизон Плевен и г-н Иван Кюлджийски - зам.-кмет на Община Плевен.

В театралния салон на Военен клуб-Плевен в центъра на града на 20 и 21 април се изиграха 6 кръга класически шахмат, в които участваха 65 шахматисти от които 32 военнослужещи и 33 граждани.
 
 Борбата в провелите се 6 кръга бе много оспорвана и предварително сочените за фаворити трябваше да положат сериозни усилия, за да защитят авторитета си. Призьорите бяха наградени от полк. Николай Бешев - Началник на гарнизон.

Купата на победител в турнира спечели Мартин Дяков (СКШ „Спартак Плевен XXI”, Плевен) със резултат 5 точки. На второ място се класира Христо Христов (ШК „Ивис-Плюс“, София). Третото място в генералното класиране е за Николай Йорданов (ШК „Етър“, Велико Търново).

Парична премия за най-добре представил се сеньор получи Митко Вътковски от ШК „Ловеч“, а в категория до 14 години специална награда получи Никола Кънов (ШК „Елит“, София). 

На първо място от военнослужещите се класира редник 3-ти клас Цветозар Костов - от военно формирование 42800 от ЕЦНП. Сребърен медал за Иван Романов и трети – сержант Стефан Върбанов от военно формирование 42800 от ЕЦНП. 

Раздадени бяха две основни купи за шампион на „Купа Св. Георги Победоносец“ и 9 комплекта медали в различните възрастови групи при момчетата и момичетата, както и сертификати за всички участници. 

Благодарим на състезателите за спортсменската игра, на любезните домакини и организатори и на всички допринесли за реализирането на този хубав празник!