Катастрофите не спират
Катастрофите не спират / netinfo

Няколко катастрофи са станали в Ловешко през последните 48 часа, има и пострадали хора, информират от пресцентъра на МВР.

На 20 декември в землището на Луковит "Опел Аскона", управляван от 75-годишен софиянец, при движение с несъобразена скорост напуска пътното платно, навлиза в насрещната лента и се удря в насрещно движещо се "Рено 19". Водачът на "Опел"-а е настанен в Многопрофилната болница в Луковит със счупен крак, останалите пътници са с охлузни рани.

Същия ден на паркинг в село Български извор 47-годишен шофьор губи контрол върху управляваното от него "БМВ", излиза от платното и се удряв метален контейнер за смет. Водачът не притежава свидетелство за управление, направената му проба е отчела 2,03 промила алкохол в кръвта.

При друг инцидент е пострадал 17-годишен шофьор от тетевенското село Градежница, той е със счупена дясна ръка след като се е сблъскал с автомобил, шофиран от 19-годишен с инициали К.И. При направената на двамата водачи проби за алкохол, дрегерът е отчел 1,48 промила на К.И.