plener
plener / obladmin-pleven
Областният управител на Плевен Мирослав Петров приветства участниците във Втория Национален пленер живопис „Хелиополис 2017”.
„Вдъхновението на необятната морска шир, на онази енигма на стихиите, неподвластна на контрол и вдъхваща уважение и преклонение – това е силният емоционален заряд, с който представените тази вечер великолепни творби грабват любопитните погледи на публиката.”, каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че няма по-универсален и въздействащ на сетивата език от този, с който борави изкуството.

plener
obladmin-pleven

„Затова вярвам, че идеята, заложена в провеждането на този чудесен Национален форум по живопис, да гради мостове и скрепява приятелства, ще намери своята успешна реализация. Желая успех на пленера и нека в следващите си издания да умножи обема на авторите и творбите, които показва, а защо не да прерасне и в международен!”, каза още областният управител на Плевен Мирослав Петров.
plener
obladmin-pleven

Във второто издание на Национален пленер живопис „Хелиополис 2017” свои творби представят 12 автори от Бургас, Пловдив, Троян, Плевен, Варна, София, Русе и български художник, който живее в Париж. Картините в пленера, чийто инициатор е плевенският художник Огнян Кузманов, са вдъхновени от морето и Обзор и пленяват с уникалния авторски прочит на реалността. Изложбата беше представена в хотел „Ростов” в Плевен, а домакин на събитието беше народният представител Васил Антонов..

plener
obladmin-pleven